Genètica cultural: Gaudí, Dalí, Pujols, Galdón & Co.

En el marc del VIII Cicle de Conferències del Palau Güell: Crear amb Gaudí. De l'admiració contemplativa a la fertilitat productiva. 

  • Dalí davant La Pedrera, c. 1960. © Autor desconegut.

Botó de compra d'entrades

 

Dia: 23 d'octubre
Hora: 19h.
Espai: cotxera.
Preu: 2€ per conferència.

Genètica cultural:  Gaudí, Dalí, Pujols, Galdón & Co.
Dalí és un dels artistes més influïts per l'obra de Gaudí. Amb quatre o cinc anys experimentà el seu primer èxtasi estètic entre els falsos arbres de pedra del Park Güell, a l'hora del crepuscle. I a la dècada del 1930 en fou el més gran propagandista internacional, tot maridant modernisme i subconscient amb finalitats subversives. També en seria promotor a la dècada del 1950, quan va recaptar diners per a la represa de les obres de la Sagrada Família. Però hi ha molts més teixits en la "llençadora" que Gaudí ha ordit en l'entramat cultural català. Patrons culturals tan variats com Francesc Pujols, Josep Maria Subirachs, Frederic Amat o Jesús Galdón.

Ricard Mas, historiador de l'art
Especialista en la vida i l'obra de Salvador Dalí. Ha treballat també el mercat de les falsificacions artístiques,
l'univers futurista italià i la relació entre les arts plàstiques i el món del videojoc. Ha comissariat mostres com
L'art de falsificar, Dalí. Una vida de llibre, L'arxiu del corresponsal de guerra i Societats virtuals. Gamer's Edition.
 Ha publicat, entre d'altres llibres, Dossier Marinetti, Els artistes catalans i la publicitat, Pintura española contemporánea.
Últimas tendencias i Dalí i Barcelona
. Actualment escriu al setmanari Time Out Barcelona.