Gaudint Bach

El Palau Güell participa per primera vegada al Festival Bachcelona que tindrà lloc del 21 al 26 de juliol. El dilluns 25 de juliol l'organista Juan de la Rubia oferirà un concert d'orgue al Palau Güell en el qual interpretarà obres de Bach que formen part del repertori del seu darrer disc. Els concerts tindran lloc a les 18.00 h i a les 20.00 h (ENTRADES EXHAURIDES PER A LES DUES SESSIONS). De la Rubia tocarà des de la nova consola del Palau Güell, dissenyada pel mestre orguener Albert Blancafort l'any 2011, a 17 metres d'alçada del saló central. El públic comprovarà l'acústica excel·lent de l'espai i amb la curiositat que, gràcies a la darrera restauració de l'instrument, podrà sentir els tubs de fusta originals de 1888, que es troben als laterals d'aquesta nova consola. L'entrada inclou una visita guiada musical fins al saló central. .  29 d'abril13 h i 13.30 h Espai de golfesActivitat inclosa en el preu de l'entrada.

  • L'orgue del Palau Güell. Fotografia: Ginger Bcn Studio.

Botó de compra d'entrades

 

 

Concert-itinerari
Juan de la Rubia, organista
Dia:
dilluns 25 de juliol
Sessions:
18.00 h i a les 20.00 h (ENTRADES EXHAURIDES PER A LES DUES SESSIONS). 
Preu: 20€L'entrada inclou una visita musical exprés fins a la planta noble. 

Programa:

Die Kunst der Fuge, BWV 1080
Contrapunctus I

Fuga in g, BWV 578 

Erbarm dich mein, o Herre Gott, BWV 721
manualiter 

Praeludium et Fuga in a, BWV 543 

Allein Gott in der Höh sei Ehr, BWV 662
à 2 claviers et pédale / il canto fermo nel soprano 

Christ, unser Herr, zum Jordan kam, BWV 684
à 2 Clav. e Canto fermo in Pedale 

Passacaglia et thema fugatum, BWV 582

 

JUAN DE LA RUBIA

Juan de la Rubia

L'organista Juan de la Rubia (natural de la Vall d'Uixó, Castelló) ha actuat als principals escenaris d'Europa, així com a Amèrica Llatina i Àsia, amb una acollida excel·lent del públic i la crítica. En els darrers anys, ha actuat a escenaris com l'Auditorio Nacional de Música de Madrid, el Palau de la Música Catalana, la Konzerthaurs Konzerthaus de Berlín, la Gewandhaus de Leipzig, la catedral de Colònia, i el teatre Mariinsky i la Philharmonia de Sant Petersburg.

Ha tocat com a solista amb la Freiburger Barockorchester, interpretant els concerts per a orgue de Händel i cantates de Bach, i ha estat continuista i/o director de diferents formacions instrumentals i vocals de música antiga. Actualment és professor a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i organista de la Basílica de la Sagrada Familia de Barcelona.

D’ell, la premsa ha afirmat: “De la Rubia aplega naturalitat i espontaneïtat, que exerceix amb una tècnica exquisida” (Jorge de Persia, La Vanguardia, 2015). Després de començar els seus estudis musicals amb el seu pare i Ricardo Pitarch, es forma com a organista i pianista a València, Barcelona, Berlín i Toulouse, obtenint fins a cinc Premis Extraordinaris en diferents especialitats.

Entre els seus mestres hi ha Óscar Candendo, Wolfgang Seifen, Michel Bouvard i Montserrat Torrent, qui va suposar un gran suport durant la seva formació. Igualment, ha rebut classes magistrals, entre d’altres d’Olivier Latry i Ton Koopman. El seu repertori inclou obres des de la Música Antiga fins l’actualitat.

El màxim reconeixement li ha arribat en quatre àmbits: la música per a teclat del Renaixement i el Barroc espanyols, les grans obres del Romanticisme (incloent transcripcions d’obras de Wagner i Brahms, de qui ell mateix ha transcrit íntegrament la Simfonia n. 1 en do menor, Op. 68), les seves improvisacions i les seves interpretacions de Bach. 

Des de la seva primera gravació discogràfica el 2003, ha publicat set discos com a solista. Obert a d’altres disciplines artístiques, De la Rubia ha col·laborat amb personalitats de les arts escèniques com Lluís Pasqual i Nacho Duato. Juan de la Rubia és un dels intèrprets més guardonats de la seva generació. Entre els premis obtinguts, destaquen el Concurs Permanent de Juventudes Musicales de España, que va marcar un punt d’inflexió decisiu per a la seva carrera musical, i el premi El Primer Palau, concedit pel Palau de la Música Catalana. El 2012 va ser nomenat membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.