El Palau Güell celebra el seu 30è aniversari com a Patrimoni Mundial amb un increment de portes obertes i unes conferències gratuïtes

El Palau Güell celebra els 30 anys de la seva inscripció com a Patrimoni Mundial per la UNESCO pel seu valor universal excepcional amb un seguit d'actes. Entre ells, s'incrementa el període de portes obertes en l'horari d'hivern durant els mesos de novembre i desembre. De manera que, a més del primer diumenge de cada mes, la resta de diumenges també es podrà accedir a l'immoble de manera gratuïta només durant l'horari de 14.30 h fins a les 17.30 h (les últimes entrades per accedir a l'edfici s'entregaran a les 16.30 h) . A més, el dia 28 de novembre tindran lloc dues conferències gratuïtes. 

  • Cavallerissa

Amb motiu dels actes de commemoració del 30è aniversari de la seva inscripció com a Patrimoni Mundial per la UNESCO pel seu valor universal excepcional, el Palau Güell ofereix un increment de gratuïtat durant els mesos de novembre i desembre i dues conferències gratuïtes amb l'objectiu de difondre a la ciutadania aquesta obra mestra encara avui dia desconeguda.

  • PERÍODE DE PORTES OBERTES

El Palau Güell augmenta el període de gratuïtat. A més de la jornada de portes obertes el primer diumenge de cada mes, establerta durant l'horari d'hivern, també s'ofereixen entrades gratuïtes per accedir-hi la resta de diumenges a partir de les 14.30 h fins a les 17.30 h (l'entrega de les últimes entrades per accedir a l'immoble serà a les 16.30 h ) durant els mesos de novembre i desembre.

Per tal d’assegurar la conservació, preservació i seguretat de l’edifici, l’aforament és limitat.

El repartiment de les entrades es farà de la següent manera:

Primer diumenge de cada mes:

Es donaran les entrades gratuïtes en dos torns:

-Matí (entre les 10h i les 13.45h fins esgotar les entrades disponibles).

-Tarda (entre les 13.30h i les 16.30h fins esgotar les entrades disponibles). 

La resta de tardes de diumenge

Es faciliten el mateix dia, a la taquilla del Palau Güell, de 14.15 h a 16.30 h fins exhaurir les existències.

  • CONFERÈNCIES GRATUÏTES

El dia 28 de novembre tindrà lloc l'acte de commemoració del 30è aniversari de la inscripció del Palau Güell com a Patrimoni Mundial per la UNESCO a l'espai de golfes del palau amb l'objectiu de difondre a la ciutadanaia aquesta obra mestra.

18.00 h  Conferència: E l valor universal del Palau Güell, primera obra moderna a la llista del Patrimoni Mundial per la UNESCO

 A càrrec de l'arqueòleg i consultor en  Patrimoni Mundial Amilcar Vargas.

 El Palau Güell es va convertir el 1984 en una de les primeres obres modernes en ser inscrita a la llista del Patrimoni Mundial per la UNESCO, amb menys de cent any des de la seva construcció, va representar el reconeixement a l'enorme contribució tecnològica, creativa i artística d'Antoni Gaudí a l'arquitectura universal. Es va convertir, a més, en el primer lloc inscrit a Catalunya i va formar part de la primera inscripció de llocs proposada per l'Estat espanyol, juntament amb l'Alhambra, de Granada, entre d'altres.

La conferència pretén explicar quines van ser les aportacions de Gaudí que van obrir el camí per tal que el patrimoni modern fos considerat d'un valor universal excepcional i mereixedor del més alt nivell de protecció que un monument pot assolir. A més, es donarà a conèixer el que representa formar part d'aquesta llista, el significat del valor universal excepcional i com es pot ser part activa en la conservació, valoració i difusió d'aquest tipus de béns, dels quals Catalunya en té una vasta riquesa.

18.30 h Conferència: El Palau Güell, un edifici universal

A càrrec de l'arquitecte i cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, Joan Closa.

La conferència desenvoluparà algunes de les característiques d'aquesta primerenca obra arquitectònica executada pel genial arquitecte, i la seva relació amb el context més proper, tant en els valors de l’arquitectura posterior com en l’àmbit de l'arquitectura catalana, europea i mundial, on l'edifici marca una nova manera d'entendre aquesta disciplina.

19.00 h Col·loqui i torn de paraules.

19.30 h Presentació i projecció del documental Un pasado con futuro. De la arqueología al Patrimonio Mundial.

Aquest documental ha estat possible gràcies als resultats d’un projecte d’investigació liderat per la Universitat Complutense de Madrid. Els espais que es mostren, juntament a les entrevistes que es realitzen, en són una "petita gran prova" de la riquesa patrimonial existent a l’Estat espanyol i, en conseqüència, de la importància que en té l’adequada gestió i ús per a la millora de la vida quotidiana. 

Presentació a càrrec de la doctora en Història Alicia Castillo.

Aforament limitat. Cal fer la reserva prèvia a 934 725 775 palauguell@diba.cat