Conferència La decoració vegetal del Palau Güell

Dilluns 11 de juny a les 19h a càrrec de la Doctora en Història de l'Art Fàtima López. Cal fer la reserva online prèviament. Aforament limitat

Botó de compra d'entrades

La conferència tracta sobre la representació de plantes i flors en el Palau Güell, tot oferint una nova visió especialitzada de l’edifici d’Antoni Gaudí. Presentarem un ampli repertori extret del món vegetal que decora tant l’exterior com l’interior del Palau. Roses, margarides, llorers, trèvols i moltes més plantes apareixen representades en ferro, vitrall, ceràmica, fusta i altres arts decoratives. Observarem com hi ha unes plantes i flors que predominen i les analitzarem veient de quines maneres estan representades a l’aplicació arquitectònica. Més enllà del merament decoratiu, també alguns d’aquests vegetals tenen significats simbòlics amagats que podem lligar-los amb una probable intenció d’Eusebi Güell. La conferència és el resultat d’un estudi de l’ornamentació vegetal en el Palau Güell realitzat per la Dra. Fàtima López. Una recerca transversal, interdisciplinària i innovadora d’un edifici de Gaudí. 


Fàtima López

Doctora en Història de l’Art, professora del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona i investigadora del grup de recerca GRACMON de la UB. És especialista en ornamentació vegetal modernista. La seva tesi doctoral Ornamentació vegetal i arquitectures de l’oci a la Barcelona del 1900 obté els premis extraordinari de Doctorat de la UB i Josep Pijoan de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha realitzat estades de recerca amb beques postdoctorals internacionals a l’Université de París-Sorbonne i la Benemérita Universidad Autónoma de Puebla a Mèxic per tal d’estudiar les plantes i les flors representades a l’Art Nouveau. És la comissaria, juntament amb la Dra. Marta Saliné, de l’exposició itinerant El Modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura de la xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.