Dansa a la cavallerissa

Amb motiu de les festes de Santa Eulàlia, celebrem un espectacle de dansa a l'espai de la cavallerissa a càrrec de les alumnes de Xamfrà. L'activitat està inclosa en el preu de l'entrada. 

  • Dansa a la cavallerissa

DANSA A LA CAVALLERISSA

Dissabte 9 de febrer a les 11.30h i a les 12h

 

El Palau Güell celebra, com cada any, les festes de Santa Eulàlia organitzant un acte amb una de les entitats més participatives i dinamitzadores del barri com és el centre de música i escena Xamfrà.

Les alumnes d’aquesta entitat oferiran un espectacle a un dels espais més singulars de l’edifici com és la cavallerissa i que va tenir la funció també de magatzem i carbonera.

El repertori que es presenta en aquesta ocasió són esbossos sobre el que els dos grups (el de dansa i el de coreografia) estan treballant aquest any de cara a l'elaboració de l'espectacle de final de curs. La temàtica gira al voltant del feminisme, i un dels eixos d'inspiració és el llibret editat per Emma Fernández, anomenat El Raval i els inicis del feminisme obrer.

La cavallerissa és l’espai que utilitzava el servei de la família Güell i que, per a aquesta ocasió, es converteix en l’escenari més idoni per expressar artísticament la història de les classes populars. Les columnes massisses i fungiformes de la cavallerissa són de maó, el mateix material que es va utilitzar per construir les fàbriques que a finals del segle XIX hi havia al voltant de l’edifici.

En el Palau Güell es té constància que la família va disposar de mainaderes, atès que hi ha una estança destinada a elles que era on es feien càrrec dels fills petits dels Güell, però no s’ha trobat cap documentació més al respecte.

Aquest espectacle vol ser un homenatge a totes aquestes treballadores anònimes.

Amb iniciatives com aquesta el Palau Güell pretén contribuir a la dinamització i cohesió social del barri del Raval.

Finalment, el Palau Güell vol agrair la col·laboració de les ballarines que fan possible l’espectacle. 

Activitat inclosa en el preu de l'entrada. 

 

SOBRE XAMFRÀ

Xamfrà és una iniciativa de la Fundació L’ARC Música, institució dedicada a l’educació musical i artística des de fa 40 anys. Xamfrà és un espai de trobada i de participació artística i educació estètica. L’accés a ser artífex de l’acció cultural ha de ser un dret de la ciutadania, independentment de les possibilitats econòmiques de cadascú, per això des de Xamfrà es fa accessible a tothom. Xamfrà treballa per crear un clima i unes condicions on les persones s’hi trobin “com a casa”, s’hi sentin còmodes i amb la tranquil·litat necessària per sentir-se en un espai compartit, alhora, amb altres. Les seves activitats van creixent i diversificant-se en funció de les necessitats de l’entorn, observades i expressades, en una dinàmica de desenvolupament de xarxa comunitària a tots nivells.

SOBRE LA DANSA A XAMFRÀ

Tots tenim un cos, que es mou, molt o poc, així o aixà, tímidament o amb desimboltura. El moviment d'aquest cos esdevé comunicació quan s'interrelaciona amb els altres cossos, independentment de l'idioma que parlem, i esdevé dansa. Els tallers de dansa de Xamfrà són laboratoris d'experimentació en què els alumnes tant aprenen les eines i les tècniques pròpies de la dansa contemporània, com tenen l'espai de deixar que el seu cos i el seu ser s'expressi de manera totalment lliure... o encara, trobant quins són tots aquests punts entremitjos en què podem utilitzar els recursos d'una tècnica, seguir unes regles de joc que ens permeten coordinar-nos com a grup, i sentir-nos igualment lliures. A més, alguns alumnes que tenen especial interès a buscar quines poden ser aquestes normes de relació, estan participant en un taller de coreografia que és una novetat dintre de la proposta de Xamfrà.

 

SOBRE ANNA ROMANÍ

La professora dels tallers de dansa de Xamfrà, Anna Romaní, és ballarina, coreògrafa i pedagoga. Dintre de la seva especialització en la dansa antiga ha aprofundit molt en la relació entre música i moviment, així com en les seves col·laboracions amb companyies de teatre ha treballat la relació entre moviment i text, o moviment i interpretació, emoció. Combina la seva activitat com a professora de música i de dansa amb la seva activitat sobre els escenaris nacionals i internacionals, mirant d'aportar als seus alumnes una visió àmplia sobre l'art del moviment.