Conferència Els feminismes de 'Feminal'

El dijous 7 de març a les 19h i amb motiu del Dia Internacional de les Dones tindrà lloc aquesta conferència a càrrec de la historiadora Isabel Segura. Activitat gratuïta.

  • Els feminismes de 'Feminal'

Botó de compra d'entrades

Dia i hora: dijous 7 de març a les 19h.

Entrada: gratuïta. Cal prèvia reserva a través del web palauguell.cat

 

‘FEMINAL’, LA GRAN INNOVACIÓ ESTÈTICA

La revista Feminal, dirigida per Carme Karr, va aparèixer el 1907. La seva irrupció va suposar un canvi radical en les revistes de dones. Amb un ampli ús de la fotografia i de la il·lustració, la revista comptà amb les col·laboradores més prestigioses a escala catalana i internacional.Durant els deu anys de vida, Feminal feu públics els debats feministes i posà en relleu l’aportació cultural que done sde diferents àmbits realitzaven a la cultura catalana i europea. Amb Feminal, va aparèixer una nova estètica i una nova ètica en les revistes de dones. Les pianistes i organistes Isabel i Maria Lluïsa Güell,que residiren al Palau Güell, estigueren vinculades a la publicació, sobretot en el cas d’Isabel, que compartí inquietuds amb el cercle d’autores de la revista. Feminal publicà les seves composicions musicals perquè altres dones de la burgesia poguessin interpretar el repertori de cant i piano a les seves llars. A més, també es feur essò de l’obra pictòrica de Maria Lluïsa Güell amb la reproducció del quadre de flors Pensamientos.

 

Isabel Segura Soriano, historiadora

Ha publicat Barcelona feminista (2019); Barcelona, ciutat de llibres (2016); La modernitat a la Barcelonadels cinquanta. Arquitectura industrial (2010); Viajeras a La Habana, amb la fotògrafa PilarAymerich (2008), i Guia de dones de Barcelona (1995), entre d’altres. Ha estat curadora d’exposicions,com ara “Carme Garcia, desdel terrat” (2018), “La lluita per l’oportunitat de viure” (2010),“D’institut a centre de cultura dedones. Centenari de l’Institut de Cultura i Biblioteca Popular de ladona” (2010), “Maria-Mercè Marçal:el cos, creació i representació”(2008), així com “Els feminismes de Feminal” (2007).