Tres dimensions de Gaudí

La conferència tindrà lloc dilluns 15 de maig a les 19h a l'espai de la cotxera. A càrrec de l'historiador Daniel Giralt-Miracle. Activitat gratuïta. Cal fer la reserva prèvia trucant al telèfon 934725771 o bé a través del correu electrònic palauguell@diba.cat. Aforament limitat per motius de conservació i seguretat.

  • La cavallerissa del Palau Güell. Montserrat Baldomà/Diputació de Barcelona.

Gaudí era un personatge polièdric que ha estat analitzat des de múltiples perspectives. En aquesta ocasió ens proposem apropar-nos-hi a partir de tres vessants de la seva vida que considerem essencials: a) el cívic (els seus vincles amb el social i polític), b) el religiós (la seva espiritualitat i la seva relació amb el món eclesiàstic) i c) l’arquitectònic (el més conegut i rellevant i del que el Palau Güell n’és una bona mostra).

DANIEL GIRALT-MIRACLE crític i historiador de l’art.

Entre d’altres càrrecs, ha estat director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Comissari General de l’Any Internacional Gaudí i membre del Comitè Executiu del Consell de la Cultura de Barcelona. Actualment exerceix de comissari independent i col·labora en diversos mitjans de comunicació, com el diari La Vanguardia i la revista Bonart. Ha escrit diversos llibres i ha comissariat més d’un centenar d’exposicions d’art, disseny i arquitectura. Ha rebut diversos guardons per la seva feina, entre els  quals el Premi Nacional d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya, el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Creu de Sant Jordi.