Sota les estrelles

El 30 de març tindrà lloc el concert amb piano i baríton. L'acte iniciarà a les 19h amb una visita guiada exprés i a les 19.30 h començarà el concert, amb posteriorment un col·loqui amb els músics. 

  • Cúpula saló central. Fotografia: Ramon Manent/Diputació de Barcelona.

Compra d'entrades

“Sota les estrelles”

Cançó catalana

La unió dels músics amb els poetes de l’època.

Xavier Pagès               baríton

Alessio Coppola          piano

Programa

“Cançons de carrer”.Text de Josep Maria de Sagarra............ Enric Morera (1865-1942)

-Clavell del balcó. Text de Josep Maria de Sagarra.

-Ai Marguerida. Text de Josep Maria de Sagarra.

-L’oreneta. Text de Josep Maria de Sagarra.

-Estel del dematí. Text de Josep Maria de Sagarra.

 

Capricho Catalán.....................................................Isaac Albèniz (1860-1909)                        

Tango  

 

El gessamí i la rosa..................................................Manuel Valls (1920-1984)

Vals del barri

 

Damunt de tu només les flors.......................................Frederic Mompou (1893-1987)

Preludi núm. 9........................................................Frederic Mompou   

Cançó i dansa IX  

 

Canticel. Text de Josep Carner..................................... Eduard Toldrà (1895-1962)

Maig. Text de T. Catasús.                           

Festeig. Text de Joan Maragall.                                   

Cançó de grumet    

 

Alessio Coppola

Cursa la carrera completa de piano al Conservatori Superior “Pietro Mascagni” de la seva ciutat (Livorno, Itàlia) amb el Mestre Daniel Rivera aconseguint la qualificació màxima. Estudia també música de cambra (amb Angelo Bartoletti i Alessandro Specchi) i s’inicia en la direcció d’orquestra (amb Giampaolo Mazzoli). Durant els cursos acadèmics del 2003 al 2005 esdevé docent d’una càtedra de piano a l’esmentat Conservatori “Mascagni”. Desenvolupa continuadament la seva activitat concertística com a solista i com a acompanyant, dedicant-se especialment al repertori cambrístic i vocal.
Durant la seva carrera s’ha dedicat especialment a la tasca del mestre col·laborador (mestre de sala, de llums i als sobretítols) i pianista acompanyant de cantants lírics, col·laborant amb diversos teatres italians (Teatro Goldoni, Livorno; Teatro Comunale, Bologna; Teatro Malibran, Venezia; Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, Firenze, etc) i tenint la ocasió de estudiar i col·laborar amb mestres repertoristes de reconeguda carrera com ara Valentino Barcellesi, Giuseppe Montanari, Robert Kettelson, Mark Hastings i Andrea Severi. Ha participat també en master classes amb diversos cantants de renom com Bruno de Simone, Alessandro Corbelli, Roberto Scandiuzzi, Sherman Lowe, Claudio Desderi, Bernadette Manca di Nissa, José van Dam, Fiorenza Cossotto, Mietta Sighele i Sondra Radvanovsky entre d’altres.
Durant la temporada 2006/2007 realitza el curs d’alt perfeccionament per a mestres col·laboradors i repertoristes a l’”Accademia del Teatro del Maggio Musicale Fiorentino” (Firenze) obtenint d’aquesta manera una titolació professional específica.Per altra banda, ha treballat amb directors internacionals tant musicals com d’escena com per exemple Enrique Mazzola, Federico Maria Sardelli, Michele Mariotti, Massimo Gasparon, Emilio Sagi i Vivien Hewitt.
Actualment treballa al Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona, com a pianista repertorista de la càtedra de cant de la soprano Maria Soler i del tenor Eduard Giménez.

 

Xavier Pagès i Torroja, Barcelona 1974.

Als vuit anys comença els seus estudis de música formant part de l’Escolania de la Catedral de Barcelona. Als deu anys ingressa a l’Escolania de Montserrat, sota el mestratge del P.Ireneu Sagarra, d’on n’és destacat solista. Realitza diversos enregistraments entre els que cal destacar els de T. Luís de Victoria i Pau Casals. En aquelles quatre anys forma part del grup que canta en concerts a Àustria, Alemania, Hungria i França. Comença els seus estudis de flauta travessera i piano. Posteriorment ingressa al Conservatori de Badalona per estudiar flauta travessera amb el mestre Jaume Cortadellas i música de cambra amb Philippe Vallet i Vicenç Malloll. Paral·lelament comença els seus estudis de cant amb el mestre Xavier Torra. Estudia traverso (flauta travessera barroca) i interpretació barroca amb el mestre Alain Polak.
Durant dos anys rep classes de tècnica vocal i d’interpretació de la mestra Laura Sarti a Suïssa. Rep classes magistrals dels mestres Max Von Egmon i Marius Altea. Durant deu anys, forma part del grup La Trulla de Bozes amb el que guanya el primer premi de música antiga a Brussel·les, i el Primer premi de música antiga Van Vlandereen a Ambers. Participa a la Capella Reial de Catalunya dirigida pel mestre Jordi Savall, on forma part de diferents projectes, entre els que destaquen les representacions de l’Òpera Orfeo de Monteverdi al Liceu de Barcelona i Al eatro Real de Madrid. Realitza nombrosos concerts arreu d’Europa i a les millors sales de concerts de Viena, Madrid, Barcelona, Munich, París, així com als millors festivals de música barroca internacionals. Va formar part de la Capella de música de Santa Maria del Mar, sota la direcció de Lluís Vilamajó, Mireia Barrera, Xavier Sans i Manel Valdivieso. Va cantar amb el grup Al Aire Espanyol, dirigit per Eduardo López Banzo, realitzant una gira i un enregistrament de les obres barroques hispàniques. Ha cantat de solista amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, L’Orquestra de Cambra Catalana, Le Concert des Nations, sota la direcció d’Albert Argudo, Jordi Pamias, Salvador Brotons, Josep Maria Sauret i Jordi Casas, interpretant, obres simfòniques clàssiques com contemporànies, Mozart (misses i rèquiem) Bach (missa i oratoris), Arvo Pärt (Passió, paper de Jesús)  Shubert (Missa) i Haendel (Messies).
En el terreny docent ha treballat a les Escoles de música de Piera, i de Vilassar de Mar, donant classes de flauta travessera, conjunt instrumental i cant.  Actualment dirigeix el Cor Ars Nova de Martorell, és fundador de la coral infantil Ars Nova, amb que han participat al darrer any al Programa de TV3 “Oh happy day!
Actualment també dirigeix el Cor Aulos de St. Cugat del Vallès i el Cor A Tempo de Barcelona. Ha creat i dirigit el grup de Teatre musical “Teatre de Lloguer”. En el terreny de la composició destaca el musical sobre la figura del filòsof Francesc Pujols, estrenat a l’Auditori de Barcelona, autor també de cantates per cor infantil i peces per a quatre veus corals. És membre fundador del grup Cum Cantico, especialitzat en la recerca i interpretació de la música barroca, amb el que realitza actualment una intensa activitat concertística i d’enregistrament d’obres inèdites de l’arxiu de música de Canet de Mar. Aquest any han editat un disc amb Columna Música. Una de les seves  darreres actuacions públiques ha estat al darrer cap de setmana de maig participant de solista a la Missa de Bernstein a  l’Auditori de Barcelona juntament amb l’OBC sota la direcció del mestre Clark Rundell.