Les cordes de la Renaixença

El 2 de març tindrà lloc el concert a càrrec del QUARTET LAIETÀ. L'acte iniciarà a les 19 h amb una visita guiada exprés i a les 19.30 h començarà el concert, amb posteriorment un col·loqui amb els músics. 

  • Salo central on tindrà lloc el concert. Fotografia: Montserrat Baldomà/Diputació de Barcelona.

Compra d'entrades 

Jordi Montoliu, violí
Laia Martí, viola
Carlota Novell, violí
Josep Antoni Pich, violoncel

Programa

Petita Romança,                              Enric Granados (1867-1916)

Quartet per l'art,                               Eduard Toldrà (1895-1962)
-Allegro assai agitato
-Scherzo, molto allegro
-Andante sostenuto
-Allegro quasi presto

Quartet en si menor,                          Enric Morera (1865-1942)
-Alegre tranquil
-Molt poc a poc i sempre sostingut
-Sardana
-Alegre i decidit

 

QUARTET LAIETÀ

Es tracta d'un quartet molt arrelat a la ciutat de Badalona, d'on són tots els seus components. Tots ells han començat els seus estudis, en diferents èpoques, al conservatori de Badalona abans de continuar la seva formació en altres ciutats o països. Tot i tenir una curta història de vida, tots els seus membres tenen una amplíssima experiència en el món de la música de cambra havent actuat arreu del país i part de l'estranger.

Jordi Montoliu
Nascut a Badalona, on comença els seus estudis de violí amb Jordi Cervelló. Després es graduarà a Holanda on estudiarà durant sis anys amb Emmy Verhey, Chris Duindam i Eeva Koskinen. Ha format part de nombrosos grups de cambra i orquestres, entre els que destaquen el trio de Badalona, el quartet Talia, la JONC, la JONDE, la OBC I l'orquestra del Gran Teatre del Liceu. Actualment està dedicant molta atenció al mÓn de la direcció, tenint sota la seva batuta tres orquestres, una cobla i el cicle de cantates solidàries de la seva ciutat natal.

 

 

 

 

Joan Antoni Pich
Realitza els seus estudis als Conservatoris de Badalona, Liceu de Barcelona i de La Haia (Holanda), becat pel Ministeri de Cultura i la Generalitat de Catalunya. Ha participat en masterclasses amb mestres com Bernard Greenhouse, Janos Starker, Cristophe Coin i els membres del Quartet Alban Berg. Premiat als concursos Ciutat de Manresa, Paper de música de Capellades i de Villafranca (Extremadura), actualment és professor de violoncel a l'IEA Oriol Martorell de Barcelona i a l'Escola de Música de Barcelona. És un col·laborador habitual de les orquestres simfòniques del Liceu i OBC, i participa en diversos projectes relacionats amb la improvisació i la creació contemporània.

Laia Martí
Violista badalonina. Va començar els estudis musicals a la seva ciutat natal i es va graduar al Conservatori Superior de música del Liceu sota el mestratge de Paul Cortese. Va aprendre la professió del músic d'orquestra des de jove sent membre de la JONC, la JONDE i l'Acadèmia de l'Orquestra del Liceu, i actualment toca amb orquestres com la Giorquestra, Orquestra Camerata XXI, Orquestra Victòria del Àngels. És membre del quartet de violes 4xdo i professora de viola al Conservatori Isaac Albéniz de Girona.També va estudiar Art Dramàtic. Defensa un món i una pedagogia en els quals es fusionin totes les arts.

 

 

 

 

Carlota Novell Reverter
Es gradua al Conservatori Superior de Música del Liceu amb la violinista Gisello Curtolo. Al mateix temps amplia la seva formació amb violinistes com Montserrat Cervera, Agustín León-Ara, Marco Fiorini, Volmark Holz, Eva Graubin, Stefano Barneschi (concertino d’Il Giardino Armonico), Ana Comesaña, Corrado Bolsi, Lukas Hagen (Hagen Quartet), Pavel Vernikov i Shirly Laub. En l’àmbit de música de cambra ha aprofundit en el quartet de corda amb el violinsta Daniel Cubero (Quartet Qvixote). Col·labora regularment amb orquestres com la Camerata Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú, l’Orquestra del Montsalvat, Camerart Orquestra del Maresme o l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola, entre d’altres. Ha actuat sota la batuta de Josep Caballé, Daniel Jiménez, Xavier Pagès, Stefano Barneschi, Gianandrea Noseda, Gordan Nikolich, Salvador Brotons, Guerassim Voronkov o Edmon Colomer