Gaudí i la música. Els orgues del Palau Güell i la Sagrada Família

En el marc del VIII Cicle de Conferències del Palau Güell: Crear amb Gaudí. De l'admiració contemplativa a la fertilitat productiva. 

  • Signatura d’Antoni Gaudí al llibre d’honor de l’Orfeó Català.

Botó de compra d'entrades

 

Dia: 6 de novembre
Hora: 19h.
Espai: cotxera.
Preu: 2€ per conferència.

Gaudí i la música. Els orgues del Palau Güell i la Sagrada Família
La fascinació d’Antoni Gaudí per la música queda patent en molts dels escrits d’aquells que el van conèixer. Ell mateix afirmava que valorava el cant per sobre de tot com a “l’expressió més sincera de l’ésser humà”. Durant la seva vida va poder assistir a importants manifestacions musicals que li van descobrir un món expressiu i espiritual que, sens dubte, va influir en la seva obra: els concerts al Palau de la Música amb l’Orfeó Català, el cant gregorià que tant valorava, i els esdeveniments musicals i organístics a l’entorn de l’Exposició de 1888 on va conèixer l’orguener Aquilino Amezua, que va ser el constructor de l’orgue del Palau Güell.

La Sagrada Família tampoc no es pot entendre sense el component musical que li dona vida i que permet admirar-la no només amb la vista sinó amb l’oïda, i els orgues en formen una part important. 

Juan de la Rubia, organista
Organista titular de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona i professor a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Actua regularment als principals escenaris d’Europa, així com Amèrica llatina i Àsia, amb una acollida excel·lent del públic i la crítica. Es forma com a organista i pianista a València, Barcelona, Berlin, Toulouse i Roma, aconseguint fins a cinc Premis Extraordinaris en diferents especialitats. Ha publicat 10 enregistraments discogràfics i ha dirigit i tocat com a solista amb diferents orquestres i conjunts vocals de música antiga.