Gaudí i el pensament

En el marc del VIII Cicle de Conferències del Palau Güell: Crear amb Gaudí. De l'admiració contemplativa a la fertilitat productiva. 

  • Detall d'un bust del Park Güell.

Botó de compra d'entradesDia: 30 d'octubre.

Hora: 19h.
Espai: cotxera.
Preu: 2€ per conferència.

Gaudí i el pensament
A partir de la manera com des de la primera joventut, Enric Casasses ha anat sentint l’obra de Gaudí i dialogant amb les seves idees, i ensopegant-hi afinitats amb diferents escriptors, enfila un seguit de comentaris sobre el seu pensament en relació amb la creació literària i artística del seu moment i del seu país, i d’arreu.

Enric Casasses, poeta
Entra en la literatura primer a partir de l’exemple del seu pare i després amb el mestratge d’Àngel Carmona i l’aprofundiment en la teoria-i-pràctica de l’art amb Stella Hagemann. Els seus llibres de poesia (La cosa aquella, No hi érem, Calç, Plaça Raspall, Coltells, Uh, T’hi sé i Pedra viva, entre altres) han merescut diversos premis. També escriu prosa (El poble del costat, Diari d’Escània) i teatre (Do’m, Monòleg del perdó), a més de fer poemes-dibuix. Considera que el vers i la poesia són “música parlada” i que es realitzen en veu alta, i fa recitals tot sol o en coŀlaboració amb músics. També ha fet llibres sobre Maragall (Intent de comentar-hi el poema de Joan Maragall ‘Soleiada’) i Verdaguer (Dimonis), i estudis al voltant de Pujols, Dalí, Malévitx, Paganini i altres.