Gaudí: del disseny al souvenir

En el marc del VIII Cicle de Conferències del Palau Güell: Crear amb Gaudí. De l'admiració contemplativa a la fertilitat productiva. 

  • Souvenir d'inspiració gaudiniana. Fotografia: Oscar Guayabero.

Botó de compra d'entrades

Dia: 20 de novembre.

Hora: 19h.
Espai: cotxera.
Preu: 2€ per conferència.

Gaudí: del disseny al souvenir
En l’obra de Gaudí, com en molt del Modernisme i les Arts & Crafts, es concebien els edificis com un conjunt, des dels volums exteriors als menors detalls. La suma de molts artesans feien possible aquest collage coherent. En el cas de Gaudí a més, cal remarcar el treball de Jujol en moltes peces. Curiosament, després de d’un segle, el llegat que ens queda es sobretot a partir de souvenirs manufacturats qui sap on i repetint fins al vòmit els topics més obvis.  ¿Cal posar en valor els objectes de Gaudí o cal seguir venent toros de trencadís?

Oscar Martínez Puerta, paradissenyador
Neix al Raval de Barcelona l'any 1968. Realitza estudis d'Art i Disseny Industrial a l'Escola Massana d'aquesta ciutat. El seu treball es desenvolupa entre la teoria, la crítica i l'anàlisi del disseny i l'arquitectura. Curador d'exposicions com " Disseny per viure" al 2015. Treball d'investigació que va acabar en format expositiu al Museu del Disseny. Durant els 3 mesos que va estar exposada van passar més de 32.000 visitants, obtenint, al mateix temps una gran repercussió en premsa. En l'actualitat combina la docència en l'àrea d'història del disseny i la imatge de diverses escoles de Barcelona, amb l'assessorament extern en matèria de comunicació de l'Ajuntament de Barcelona i projectes curatorials.