Eusebi Güell, un avantguardista de la indústria i el mecenatge

La conferència tindrà lloc dilluns 8 de maig a les 19h a l'espai de la cotxera, a càrrec del periodista Andreu Farràs. Activitat gratuïta. Cal fer la reserva prèvia trucant al telèfon 934725771 o bé a través del correu electrònic palauguell@diba.cat. Aforament limitat per motius de conservació i seguretat.

  • Fons Arxiu Fotogràfic Mas. Institut Amatller d'Art Hispànic.

Industrial, financer i mecenes, Eusebi Güell Bacigalupi és una de les figures més influents de la societat catalana de la segona meitat del segle XIX i els inicis del XX. Armat amb l’ambició i la clarividència que va heretar del seu pare, Joan Güell, les obres empresarials i culturals que va impulsar han deixat una empremta a Barcelona i en altres indrets de Catalunya que pocs altres han igualat o superat. Implicat i compromès en l’esdevenir polític i social del seu temps, aquest empresari i terratinent no es va conformar com altres burgesos en amassar una fortuna –la seva va ser de les més grans de l’època— sinó que va promoure l’art, va defensar els seus interessos i els de Catalunya a través de la Lliga i va deixar, gràcies al geni de Gaudí, patrimonis coneguts arreu del món com el Palau, la finca, la colònia i el parc que porten el seu cognom.

ANDREU FARRÀS periodista

Redactor en cap d’El Periódico de Catalunya i professor associat de periodisme a la UAB, Andreu Farràs (Barcelona, 1959) és coautor de diversos llibres, entre els quals Els Güell, L’oasi català, El 23-F a Catalunya, L’ascensor i Miquel Roca, l’últim segon. Va ser guionista del reportatge televisiu ‘El 23-F des de dins’ (TV-3 i La Sexta), que va obtenir un premi Ondas el 2001. I va dirigir ‘Barcelona, ciutadans en temps de guerra’ (BTV), que va guanyar al 2006 el premi Miramar, de la Diputació de Barcelona. Llicenciat en Ciències de la Informació i en Història Contemporània, ha treballat en diferents publicacions com Tele/eXprés, El Observador i Avui, i col·labora en diverses televisions i ràdios catalanes, entre les quals Televisió de Catalunya i Betevé.