VII Cicle de Conferències del Palau Güell

En el marc de la commemoració del centenari de la mort d’Enric Prat de la Riba i del 150è aniversari del naixement de Josep Puig i Cadafalch, la Direcció del Palau Güell organitza el VII Cicle de Conferències del Palau Güell. El cicle, sota el títol  “El país del demà. Enric Prat de la Riba. Josep Puig i Cadafalch. Eusebi Güell. Antoni Gaudi”, està coordinat pel periodista Francesc Canosa.

Dilluns 8, 15, 22 i 29 de maig a les 19h a l'espai de la cotxera.

Entrada gratuïta, cal reserva prèvia contactant a palauguell@diba.cat o bé al telèfon 934725771

Aforament limitat per motius de seguretat i conservació.

Enric Prat de la Riba; Josep Puig i Cadafalch; Eusebi Güell, Antoni Gaudí són quatre cares d’un mateix país. Rostres diferents però mirant en la mateixa direcció. Quatre homes que assenyalen el futur. Perquè els quatre estan construint el demà d’aquest país. És el pas d’una idea de Catalunya a la Catalunya real: simbolitzada i realitzada en la Mancomunitat de Catalunya.

Els quatre passen de l’ideal a la realitat. Enric Prat de la Riba, l’ideòleg, el seny ordenador que serà el primer President de la Mancomunitat. Josep Puig i Cadafalch, segon President, és la síntesi del polític i arquitecte executor, constructor. Antoni Gaudí, l’arquitecte somiador d’una nova realitat catalana. I Eusebi Güell, el mecenes, impulsor, il·lusionador d’aquest país que es fa real. Als quatre els uneix, casualment, el Palau Güell: un edifici real però també simbòlic. Els quatre són les cares del futur, les cares del demà de Catalunya.

FRANCESC CANOSA FARRAN, coordinador del cicle

És periodista, escriptor i professor de comunicació. Llicenciat en periodisme; màster en Comunicació Social i Doctor en Comunicació (Universitat Ramon Llull). És articulista i cronista del diari ARA. Forma part de l’equip del programa els Spin doctors de Catalunya Ràdio. Professor de comunicació de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Llibres i documentals sobre la memòria de Catalunya és l’altra de les potes de la seva feina professional. Ha treballat com a periodista i guionista a una vintena de mitjans de premsa, ràdio i televisió. 

Programa

A càrrec del periodista Andreu Farràs.

A càrrec del l'historiador de l'art Daniel Giralt-Miracle.

A càrrec del doctor en història contemporània Agustí Colomines.

A càrrec de la catedràtica del departament d'història de l'art de la Universitat de Barcelona Mireia Freixa.