VIII Cicle de Conferències del Palau Güell

Crear amb Gaudí. De l'admiració contemplativa a la fertilitat productiva

  • La tribuna de descans i l'enteixinat de la sala dels fumadors. Ramon Manent. Diputació de Barcelona.

Botó de compra d'entrades

Dilluns 23, 30 d'octubre i  6, 13, 20 i  27 de novembre a les 19h a l'espai de la cotxera.

Preu: 2€ per conferència.

Aforament limitat per motius de seguretat i conservació.

L'obra d'Antoni Gaudí és única en el món. Però cometríem un error si l’admiréssim de la mateixa manera que fan els arqueòlegs davant les runes d'una civilització desapareguda. Gaudí forma part d'un batec col·lectiu que encara marca el ritme del nostre temps i és part indestriable de les iniciatives dels nostres creadors contemporanis.

A Gaudí l'hem admirat, venerat –està en procés de beatificació–, exhibit; n'hem imitat i comercialitzat les realitzacions més cridaneres. I també l'hem estudiat, és clar. Però hi ha un vessant poc conegut, tal vegada per massa explícit, que és el seu paper com a força inspiradora de la creativitat contemporània.

Pensadors i creadors com el filòsof Francesc Pujols, artistes com Salvador Dalí o Frederic Amat... per citar uns pocs exemples, basen una part important del seu discurs en el diàleg permanent amb l'esperit d'Antoni Gaudí.

En aquest VIII Cicle de Conferències del Palau Güell, hem convidat a historiadors i teòrics com Ricard Mas i Oscar Guayabero a desvelar-nos la influència de Gaudí en les arts plàstiques i el disseny; i a creadors com l'organista Juan de la Rubia, el poeta Enric Casasses, l'arquitecta Carme Pinós i el cuiner Paco Pérez a parlar de la seva obra en relació amb Antoni Gaudí.

RICARD MAS, coordinador del cicle. 

 

Programa

A càrrec de l'historiador d'art Ricard Mas.

A càrrec del poeta Enric Casasses.

A càrrec de l'organista Juan de la Rubia.

A càrrec de l'arquitecta Carme Pinós.
A càrrec del dissenyador Oscar Guayabero.
A càrrec del cuiner Paco Pérez.