Activitats familiars i tallers 'Maria Lluïsa Güell, pintora'

En el marc de l'exposició 'Maria Lluïsa Güell, pintora' el Palau Güell organitza una activitats familiars dirigides a les famílies amb infants de 5 a 12 anys. 

  • Retrat de Maria Lluïsa Güell elaborat per la pintora i amiga Lluïsa Vidal.

Botó de compra d'entrades

Per a famílies amb nens de 5 a 12 anys.

Dies: dissabte 3 de desembre, divendres 30 de desembre, dissabte 11 de març, dissabte 22 d’abril.

Hora: d'11 a 13 h.

Durada: 2 h (visita guiada: 30 minuts i taller 1 h i 30 min)

Preu: 3 €/infant i 3€/adult.


A càrrec de Biribots.


Adquisició de les entrades a través del web o a les taquilles del museu el mateix dia, subjecte a disponibilitat de places.

Dissabte 3 de desembre Música i pintura.

Hora: d'11 a 13 h (visita guiada de 30 minuts i taller d'1 hora i 30 minuts).

La música i la pintura eren per a Maria Lluïsa Güell dos mons que l’apassionaven, separats i vinculats a l’hora. Va saber crear al seu voltant tot un món de colors i sons que revelen una extraordinària sensibilitat, fruit de les influències rebudes en l’entorn cultural que només buscava el més interessant i millor del moment.

Descobrirem a aquesta artista a través d’una visita guiada per a nens i família i després crearem plàsticament, de manera experimental, relacionant la pintura i la música a partir d’un gran mural divisible, amb colors, formes i línies que ens suggereixi la música que interpretava Maria Lluïsa.

Es recomana portar roba o bata per a pintar.

Divendres 30 de desembre Japonisme i estampació sobre teixit.

Hora: d'11 a 13 h (visita guiada sobre l’ornamentació vegetal a l’edifici: 30 minuts i taller d’estampació: 1 h i 30 minuts).

Maria Lluïsa Güell, a més de tenir passió per la música, sentia devoció per pintar motius florals, però no com a tradicionals pintures de natures mortes, sinó com a elements integrats a espais i objectes a partir d’un sentiment cap a la naturalesa espiritual i influenciat pels moviments del Modernisme i del japonisme.

Els petits artistes i família participants al taller, després d’una visita guiada pels detalls més florals i naturals de l’edifici del Palau Güell, podran estampar sobre roba per obtenir un mocador artesà amb motius florals i vegetals.

Es recomana portar roba o bata per a pintar.

Dissabte 11 de març La dona: el paper i el retrat.

Hora: d'11 a 13 h (visita guiada sobre la dona: 30 minuts i taller de pintura: 1 h i 30 minuts).

En ocasió del Dia Internacional de la Dona, tractarem el paper de la dona en l’època de Maria Lluïsa Güell i veurem com l’artista tenia una mirada avançada al seu temps i com es va obrir camí en l’àmbit creatiu en un món bàsicament masculí.

A partir d’aquesta introducció, els petits artistes rendiran tribut a les mares o àvies fent un particular retrat d’elles amb tècniques d’estampació i monotípia.

Es recomana portar roba o bata per a pintar

Activitat per a famílies amb nens de 5 a 12 anys.

Dissabte 22 d’abril La rosa: ornamentació al palau i estampació.

Hora: d'11 a 13 h (visita guiada: 30 minuts i taller d’estampació: 1 h i 30 minuts).

Sant Jordi és proper, i Maria Lluïsa era una gran fan de pintar motius florals i roses. Després de fer una visita guiada adaptada als infants pels racons més florals del palau i per l’obra de Maria Lluïsa Güell, els petits artistes estamparan i pintaran els seus motius florals fent servir tècniques de gravat i estampació.

Es recomana portar roba o bata per a embrutar-se.