Jornades Europees del Patrimoni 2017

El Palau Güell participa a les Jornades Europees del Patrimoni el 6,7 i 8 d'octubre. Aquest bé inscrit a la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO proposa tres activitats: una visita guiada pels quatre palaus on van viure els Güell a La Rambla, visites especialitzades per conèixer en profunditat les tècniques arquitectòniques que Gaudí va utilitzar per dissenyar l'edifici i visites guiades generals. 

El Palau  hi col·labora oferint tres activitats:

1) Els Güell a la Rambla. Quatre palaus connectats

Vols conèixer la història del comte Eusebi Güell i del seu sogre, el marquès de Comillas?  Vine a fer un recorregut per la Rambla per descobrir els quatre palaus urbans en els que visqueren: el Palau Moja, el Palau Fonollar, la Casa Güell i el Palau Güell.

Aquesta serà una oportunitat única per accedir a aquests edificis i per conèixer la vinculació entre ells.

La informació que es facilita en el transcurs de la visita és el resultat d’investigacions sobre la procedència d’alguns dels elements ornamentals del Palau Güell, edifici d’Antoni Gaudí inscrit a la llista del Patrimoni Mundial per la UNESCO i que va marcar l’inici de l’Art Nouveau.

 

Lloc: Palau Moja, Palau Fonollar, Casa Güell i Palau Güell.
Dia i hora: 6 d'octubre, de 10.30 a 14 h i de 16 a 19:30 h
Punt de trobada: Palau Moja
Adreça: C. Portaferrissa, 1
Organitza: Palau Güell
Telèfon: 93 472 5775
Cal reserva prèvia: Si, per telèfon (934725775) o per correu electrònic (palauguell@diba.cat) especificant el nom, nombre de persones, data i hora desitjades. Aforament limitat.

 

2) Visita guiada al Palau Güell

Visita guiada al Palau Güell en la que podreu conèixer tots els detalls d’aquest palau dissenyat per l’arquitecte Antoni  Gaudí. A partir d’un recorregut per les diferents estances, des de l’estable del soterrani fins a les xemeneies del  terrat, descobrireu els detalls ornamentals que amaga l’edifici, el seu origen, la seva història i els seus usos com a residència de la família Güell a finals del segle XIX i principis del XX.

 

 

 

 

 

 

Lloc: Palau Güell
Dia i hora: 7 d'octubre, d’11 a 12.15, de 12.30 a 13.45 i de 16 a 17.15 h
Punt de trobada: Palau Güell
Adreça: C. Nou de la Rambla, 3-5
Organitza: Palau Güell
Telèfon: 93 472 5775
Cal reserva prèvia: Cal reserva prèvia per telèfon (934725775) o per correu electrònic (palauguell@diba.cat) especificant el nom, nombre de persones, data i hora desitjades. Aforament limitat a 25 persones.

3) Visita arquitectònica del Palau Güell

Visita comentada a càrrec de Pau Carbó, que va ser durant molts anys l'arquitecte-conservador del Palau Güell. Carbó ens proposa una lectura arquitectònica d’aquest palau construït per Antoni Gaudí i inscrit a la llista de Patrimoni Mundial per la UNESCO. També coneixerem els detalls de la construcció d’aquest edifici a finals del segle XIX i de les restauracions que s’hi  han dut a terme. Alhora podrem dialogar sobre la tasca dels conservadors, les problemàtiques en que es troben i  els seus criteris d’intervenció i actuació.

 

 

Lloc: Palau Güell
Dia i hora: 8 d'octubre, 16h i 18 h
Punt de troba: Palau Güell
Adreça: C. Nou de la Rambla, 3-5
Organitza: Palau Güell
Telèfon: 93 472 5775
Cal reserva prèvia: Si, per telèfon (934725775) o per correu electrònic (palauguell@diba.cat) especificant el nom, nombre de persones, data i hora desitjades. Aforament limitat a 20 persones.