Conferència El vestit de les dones del Palau Güell

El dijous 8 de març a les 19h dins de la programació d'activitats de l'Any Güell i amb motiu del Dia Internacional de les Dones . A càrrec de la historiadora de l'art Rosa M. Martín i Ros. Activitat gratuïta.

  • Isabel Güell i López. Arxiu Bertran de Caralt.

Dia i hora: dijous 8 de març a les 19h.

Entrada: gratuïta. Cal prèvia reserva a palauguell@diba.cat i a 934725775.

 

La indumentària femenina a Barcelona de 1880 al 1914. Les dones de la família Güell

El vestit femení, a partir de la dècada de 1880, va experimentar una sèrie de canvis cap una simplificació cada vegada més gran. Van ser canvis molt lents, però evidents. La moda a Barcelona del període entre 1880 i 1914 seguia les formes que París dictava. La ciutat, però, va tenir modistes molt importants de les quals ha restat el nom i algunes obres. Treballaven per a una clientela de l'alta burgesia catalana, com bé podien ser-ho les dones de la família Güell.

 

Rosa M. Martín i Ros

Historiadora de l’art

Es va llicenciar en història de l’Art per la Universitat de Barcelona el 1973 i seguidament va iniciar la seva carrera com a redactora d'Història de l'Art i Història de la Indumentària a la Gran Enciclopèdia Catalana fins al 1978, any en què va començar a treballar com a conservadora del Museu Tèxtil i d’Indumentària de Barcelona. Va ser la directora d’aquest museu des del 1982 fins al 2002. Ha estat professora d’Història del Teixit i de la Indumentària de l'especialitat de Teixits Estampats de la Escola Massana. Ha comissariat exposicions externes al Museu Tèxtil i d'Indumentària com la de Indianes/Estampats, Museu d’Història de Sabadell, 2007 i El fil invisible: dones que cusen, Museu de Lleida, diocesà i comarcal, 2015. Entre altres llibres, ha publicat: "El vestit Modernista a Catalunya" de l’obra Modernisme, Edicions 62, Barcelona, 2003 i "Teixits, brodats i indumentària d'època gòtica a Catalunya" del volum Arts de l'objecte, d'El Gòtic a Catalunya. Fundació Enciclopèdia Catalana, Barcelona, 2008.