Exposició 'Maria Lluïsa Güell: pintora'

 El Palau Güell acull l’exposició 'Maria Lluïsa Güell, pintora' que es podrà visitar fins al 17 de maig del 2017 a l’espai de golfes. La mostra està dedicada a aquesta artista desconeguda del període modernista, de la qual  en destaquen les pintures de motius florals, de gran interès per la seva singularitat en la tècnica, de temàtica i estètica japonesa. L'accés a la mostra està inclòs en el preu de l'entrada. 

  • Retrat de Maria Lluïsa Güell de la pintora i amiga Lluïsa Vidal.

El Palau Güell acull l’exposició 'Maria Lluïsa Güell, pintora' que es podrà visitar fins al 17 de maig del 2017 a l’espai de golfes. La mostra, que l'accés està inclòs en el preu de l'entrada, està dedicada a aquesta artista desconeguda del període modernista, de la qual en destaquen les pintures de motius florals, de gran interès per la seva singularitat en la tècnica, de temàtica i estètica japonesa.


Maria Lluïsa Güell López (1873–1933) era la segona filla gran del matrimoni entre l’empresari i industrial Eusebi Güell i Isabel López. Amb la seva família va viure a París, on Isabel Güell, la seva germana gran i ella es van influenciar dels pintors impressionistes d’aquell moment i va estudiar orgue amb el compositor Eugène Gigout.  Els anys que la família Güell va viure al Palau Güell, Maria Lluïsa Güell va escriure les composicions musicals, que tocava amb el piano i l’orgue per a la família i amics a la sala de confiança i al saló central.


En el marc d’aquesta exposició, coordinada pel doctor en història de l’art Enrique Campuzano,  la Direcció del Palau Güell organitza activitats com el VI Cicle de Conferències del Palau Güell, dedicat a la pintora, i  dos concerts, que tindran lloc els dies 25 i 26 de novembre que rememoraran les composicions de l’organista i la música d’aquell moment. També s’organitzaran visites guiades sobre l’exposició.


Amb aquesta mostra, la Direcció del Palau Güell pretén difondre i  reivindicar l’obra de l’autora que ha quedat en l’oblit. I, alhora, retornar l’esperit que va tenir el Palau Güell els anys que hi va viure Maria Lluïsa, com a punt de trobada cultural que, segons la premsa de l’època, es coneixen com els “dilluns de casa Güell”, que reunien a la burgesia barcelonina d’aquell moment. 

DOSSIER DE PREMSA