La Nit dels Museus

El Palau Güell participa a La Nit dels Museus i convida els ciutadans a conèixer aquesta obra mestra d’Antoni Gaudí dissabte 20 de maig des de les 19.00 h fins a la una de la matinada amb període de portes obertes. Els ciutadans descobriran els espais del Palau amb l'acompanyament de petites audicions a càrrec dels alumnes del Conservatori del Liceu. L'aforament és limitat per motius de conservació, preservació i seguretat de l'edifici. Amb motiu d'aquesta festa dels museus, la venda d'entrades generals tancarà a les 18.00 h. Els ciutadans que accedeixen al Palau amb l'entrada general tan sols podran visitar l'edifici fins a les 19.00 h. Disculpin les molèsties que els pugui ocasionar. 

  • La Nit dels Museus al Palau Güell. Fotografia: Ramon Manent /Diputació de Barcelona.

Un dels objectius del Palau Güell és donar a conèixer aquest edifici, encara avui dia un dels més desconeguts de l’obra d’aquest genial arquitecte. Per aquest motiu, el Palau Güell ofereix una breu introducció de l’edifici i de l’espai abans de cada audició, com també microvisites per l’edifici. 

Les audicions es realitzaran als següents espais: 

Cavallerissa: Amika Kvartet, quartet de corda 

Montserrat Seras, violí

Ícar Solé, violí

Salomé Osca, viola

Violeta Albert, violoncel

La planta soterrània és l’exemple de com Gaudí va innovar en tots els espais, fins i tot, els destinats als estables i al magatzem de carbó i llenya. Destaca per les voltes de sostre i per les columnes amb capitells amb forma de bolet, tots dos elements d’obra vista. La seva funció és estructural però també ho és d’higiènica. El personal de servei podia utilitzar una rampa helicoïdal, que posa de manifest com l’arquitecte es va inspirar en l’essència de la natura a l’hora de dissenyar aquestes formes arquitectòniques.  

Audicions: 20.30 h i 21 h.

Sala de confiança de la planta noble: piano

Eric Ledesma

Era la sala on les filles grans del matrimoni Güell, Isabel i Maria Lluïsa, assajaven i feien audicions de piano per a la família i els amics més íntims. El piano Érard que hi ha actualment exposat i que data de 1885, és un model semblant al que hi havia originàriament. Un cancell de fusta d’estil àrab el separa de la tribuna, equipada amb un sofisticat sistema de persianes abatibles amb un enginyós mecanisme de ferro, i d’un banc de forma ovalada dissenyat per Gaudí. La sala de menjador, tercera sala comunicada amb les dues anteriors, presenta part del mobiliari original. 

Audicions: 21.30 h i 22.00 h.

Saló central: trio de guitarra

Aitor Garcia, guitarra

Cecilio Salazar, guitarra

Humberto Luna, guitarra

El saló està concebut com a una gran sala de concerts amb: l’orgue com a protagonista, la miranda on es col·locaven els músics i la cúpula, que fa de gran altaveu.  En aquest saló se celebraven vetllades culturals i audicions, algunes d’elles protagonitzades per les filles grans del matrimoni Güell. La sala disposa de la capella amagada que, quan s’obrien les portes, es convertia en un espai d’oració.

Des de les diferents plantes es pot veure i escoltar el que succeeix al saló, que n’esdevé l’eix vertebrador.

A l’esquerra de la capella, hi ha la consola original dissenyada per Aquilino Amezua, amb la col·laboració de Gaudí i actualment en desús. La nova consola de l’orgue, construïda pel mestre Albert Blancafort, es troba a 15 metres més amunt. Els tubs de fusta de les façanes laterals són els originals de 1888 que, gràcies a la darrera restauració, es troben en funcionament.

L’orgue no era l’únic instrument en el saló. Gràcies a la documentació fotogràfica de l’època, se sap que també hi havia un piano i una arpa.  

Audicions: 22.30 h i 23.00 h.

L'aforament és limitat per motius de conservació, preservació i seguretat de l'edifici. 

Les entrades gratuïtes es repartiran a les 19.00 h  fins al seu exhauriment.

Últim accés a l'immoble a les 24.00 h.  

El Palau Güell recomana a les persones interessades en visitar l'edifici durant aquest període que estiguin una estona abans de les 19h en què es començarà el repartiment de les entrades. 

Amb motiu d'aquesta festa dels museus, les entrades generals per visitar el Palau Güell tan sols es podran adquirir fins a les 18.00 h.

Els visitants que accedeixin amb l'entrada general abans de les 18.00 h tan sols podran visitar el Palau fins abans de les 19.00 h.

Disculpin les molèsties que els pugui ocasionar.