En el marc del 5è aniversari de la restauració el Palau Güell organitza visites especialitzades

En el marc del 5è aniversari de la restauració del Palau Güell i de la reobertura de l'edifici al públic, el Palau Güell ofereix visites especialitzades gratuïtes els dissabtes 7, 14, 28 de maig i 4, de juny a càrrec dels protagonistes que van formar part de la intervenció arquitectònica. Les visites complementen les ponències que tindran lloc el mes de maig dins del V Cicle de Conferències del Palau Güell dedicat a aquesta restauració. Les places són limitades i cal fer la reserva prèviament. Les inscripcions per a les visites del mes de maig estan exhaurides. PLACES EXHAURIDES  

  • Detall de la restauració de la sala dels passos perduts. Fotografia de Quim Boix /Diputació de Barcelona.

Visites guiades especialitzades PLACES EXHAURIDES.

dissabte 7 de maig a les 17.00 h

Visita especialitzada a càrrec de l'historiador David Galí.

David Galí. –historiador.

Llicenciat en història de l’art per la Universitat de Barcelona (1990). El 1999 va incorporar-se al Servei de Patrimoni Arquitectònic Local com a historiador documentalista de la Secció Tècnica d’Investigació Catalogació i Difusió, des d’on ha realitzat estudis històrics, artístics i d’evolució constructiva sobre diferents tipus d’edificis i de diverses èpoques. A partir de l’any 2001 ha participat en estudis realitzats sobre el Palau arran de les obres de restauració que hi ha efectuat el Servei, com ara: l’inventari d’elements mobles i objectes artístics; la cartografia del solar del Palau al llarg dels segles o l’estudi de les vidrieres del corredor de llevant. El 2002 va publicar, conjuntament amb Raquel Lacuesta, La vida a palau: Eusebi Güell i Antoni Gaudí, dos homes i un projecte (catàleg de l’exposició celebrada al Palau l’Any Internacional Gaudí). 

dissabte 14 de maig a les 17.00 h.

Visita especialitzada a càrrec de la doctora en història de l'art Raquel Lacuesta.

Raquel Lacuesta - doctora en història de l’art

Ha realitzat nombroses investigacions de caràcter històric i artístic sobre Gaudí i sobre el Palau Güell, en tant que excap de la Secció Tècnica d’Investigació, Catalogació i Difusió del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona. Ha comissariat diverses exposicions, entre elles la que es va dur a terme al Palau Güell durant l’any Gaudí (2002): La vida al Palau: Eusebi Güell i Antoni Gaudí, dos homes i un projecte i El Palau dels Artesans(2015), que es pot visitar a l’espai de la cavallerissa.  També ha organitzat i dirigit congressos i jornades d'intervenció en el patrimoni, ha estat professora de cursos de doctorat i ha publicat nombrosos llibres i articles. Va obtenir el Premi Nacional de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya el 1997 juntament amb els arquitectes Francisco J. Asarta i Robert Brufau, com a membres de l’equip de restauració d’una part de la Casa Milà de Barcelona. 

dissabte 28 de maig  a les 17.00 h.

Visita especialitzada a càrrec del cap de l'SPAL, Joan Closa.

Joan Closa-  arquitecte i cap de l’SPAL

Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona l’any 1996.  Funcionari de la Diputació de Barcelona adscrit al Servei de Patrimoni Arquitectònic Local des de l’any 1997, on ha executat i col·laborat en diverses fases de projectes i obres de restauració. Des de desembre de 2008, és el Cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Ha impartit classes al Colegio de Arquitectos de Madrid, a l’escola BAU, i conferències al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i en diferents congressos i reunions, així mateix ha publicat diversos articles sobre restauració monumental.

dissabte 4 de juny a les 17.00h. 

Visita especialitzada a càrrec de l'arquitecte Pau Carbó.

Pau Xavier Carbó Berthold, arquitecte

Des dels anys 80 ha participat en tots els treballs d’estudi, d’investigació, projectes i obres del Palau. Sempre com arquitecte i des del Servei del Patrimoni Arquitectònic Local,  tant des de la seva vessant com  cap de la Secció Tècnica de Projectes, Obres, Investigació i Documentació, com de tècnic Assessor - Conservador de l’edifici. Durant aquest temps la tasca del Servei ha estat reconeguda amb l’atorgament del premi Nacional de Restauració i Conservació de Béns Culturals per part del Ministeri de Cultura (1998) i amb la designació com a finalista del Premi Dècada, a la restauració del Palau Güell,  que atorga la Fundació Tusquets a la millor obra de restauració dels últims deu anys (2002). Actualment segueix col·laborant amb edificis singulars del Modernisme,  concretament, el mateix Palau Güell i la casa Amatller, aquest darrer construït per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch.

Activitats gratuïtes. Aforament limitat. 

Per assistir a les conferències i a les visites guiades cal inscripció prèvia a través del telèfon 934.725.775 o bé al correu electrònic palauguell@diba.cat.