Cuinar amb el paisatge

En el marc del VIII Cicle de Conferències del Palau Güell: Crear amb Gaudí. De l'admiració contemplativa a la fertilitat productiva. 

  • Nieve de Quisquilla y Huerta, 2017. © Francesc Guillamet 2017.

Botó de compra d'entrades

Dia: 27 de novembre.

Hora: 19h.
Espai: cotxera.
Preu: 2€ per conferència.

Cuinar amb el paisatge
La cuina de Paco Pérez consisteix en expressar l’emoció de les aromes marines d’una matinada; desvetllar la màgia d’una tempesta enfuriada; extreure l’ànima de la terra, del mar; descobrir l’essència dels sabors i les textures… Cuinar amb ànima i projectar els somnis a noves avantguardes... Perquè ni ell ni Miramar es poden entendre sense el paisatge que els envolta: Llançà, el Cap de Creus, el Mediterrani, la tramuntana, la tradició marinera, l’horitzó infinit… De la mateixa manera que Gaudí reinterpreta tradició i natura, tot emprant el paisatge com a protagonista de la seva obra, els paisatges de Miramar són transformats per Paco Pérez en aromes, sabors i textures de pura avantguarda.

Paco Pérez, cuiner
És un dels màxims exponents de la gastronomia d’avantguarda del segle XXI. Va néixer a Huelva, però des dels sis mesos viu a Llançà, a l’ Empordà. Va compaginar els estudis amb el treball en diferents restaurants i va completar la seva formació amb Michel Guèrard, pare de la “nouvelle cuisine”.
L’any 1984 es va casar amb Montse Serra, propietària amb la seva família de Miramar, un senzill hostal amb restaurant a peu de platja. Junts, el van convertir en un lloc de peregrinatge per a gourmets de tot el món. Un restaurant amb 2 estrelles Michelin, contemporani i d’avantguarda.
Paco Pérez també dirigeix la proposta gastronòmica de l’ Enoteca de l’Hotel Arts (2 estrelles Michelin), Cinc de l’Hotel Das Stue a Berlín (1 estrella Michelin), Alàbriga Hotel*****GL, L’EGGS, Doble, La Royale i Bao bar.