Concert de Nadal al Palau Güell

El Palau Güell celebra el 17 de desembre el 'Concert de Nadal al Palau Güell' amb el Cor Infantil Amics de la Unió, sota la direcció musical de Josep Vila Jover.

  • Nadal al Palau Güell
  • Coral Amics de la Unió.

Botó de compra d'entrades

 

Les entrades es poden comprar:

-online fins al divendres 16 de desembre a les 23.00h

-a taquilles fins al dissabte 17 de desembre (de 10 del matí a 16.30h)

 

Dissabte 17 de desembre

20 h

35 € per persona (l'entrada inclou la visita musical exprés, el concert i la copa de cava amb dolços nadalencs)

Entrades limitades per motius de seguretat i conservació.

 

La celebració del Nadal al Palau Güell

El Palau Güell dóna la benvinguda al Nadal amb una vetllada musical exclusiva al saló central: l’espai més important i suggestiu d’aquesta obra magna dissenyada per Antoni Gaudí. L’edifici, a més de ser la residència de la família Güell, va ser un punt de trobada per a celebracions, en les quals la música tenia una rellevància clau. El Concert de Nadal al Palau Güell compta amb la Coral Infantil Amics de la Unió, amb trenta-sis cantaires, sota la direcció musical de Josep Vila Jover.

L’amalgama entre música i arquitectura

El Palau Güell destaca per la singularitat de ser un dels pocs edificis que disposa d’un orgue al saló central. Gaudí va saber integrar-lo de manera brillant per tal d’assolir una relació excel•lent entre arquitectura i música. El saló central es va plantejar de manera que a la tribuna dels músics se situés a l’orquestra, i als finestrals de la planta de dormitoris els conjunts corals. I amb la cúpula, com a gran altaveu, es va aconseguir que la música sorgís de tot arreu. De l’orgue original, dissenyat per l’orguener Aquilino Amezua amb la col•laboració de Gaudí, tan sols se’n conserva la consola, actualment en desús, i els tubs de fusta.

Des del 2011, el Palau disposa d’un nou orgue, instal•lat en una de les galeries de sota la cúpula, fabricat pel mestre orguener Albert Blancafort, que integra més registres i sonoritats que permeten la interpretació de la majoria de la literatura organística.

 

Programa

20h Visita musical exprés

20.30 h Presentació i concert

Ave Maria...................................................................... Carles Gumí

Salve Regina.................................................................. Josu Elberdin

Shimmering...................................................................... Ola Gjeilo

Salve Regina..................................................................Miklos Kocsar

Let it shine............................................................... Kari Ala-Pollanen

On suuri sun rantas........................................................... Matti Hyökki

La Petite fille sage........................................................ Francis Poulenc

Ikusten duzu.................................................................. Josu Elberdin

El ruiseñor y la flor...................................................... Ricardo Lafuente

Cançó Guerrera........................................................ Josep Vila-Casañas

Cançó de patinar........................................................Josep Vila-Casañas

Non Nineta................................................................. Bernat Vivancos

El Cant dels Ocells........................................................ Bernat Vivancos

La nostra dansa..............................................................Josep M. Ruera

22.00. Brindis per celebrar el Nadal amb copa de cava i dolços nadalencs.

 

Coral Infantil Amics de la Unió

Neix el 1996 amb l’Escola de Música creada dins la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. Dirigit per Josep Vila i Jover des de la seva formació, aquest cor de veus blanques destaca per la qualitat, l’eclecticisme i la singularitat de les seves produccions. Ha participat en nombrosos festivals internacionals i ha estat premiat en nombrosos certàmens i concursos. Entre els premis més recents destaquen el primer premi al 47 Certamen Coral de Tolosa (2015) i la Silver Rose Bowl del concurs de la UER Let the Peoples Sing! (2013). En els dos casos és el primer cor de l’Estat Espanyol que ha rebut aquests premis. Ha participat en òperes del Gran Teatre del Liceu (Otello -2016-, Tosca, Cavalleria Rusticana, Pagliacci i Der Rosenkavalier); en el concert en motiu del 70 aniversari de l’OBC (la Simfonia dels Mil, de Gustav Mahler), i en la Passió segons Sant Mateu dirigida per Jordi Savall al Palau de la Música Catalana.

El Cor Infantil Amics de la Unió ha actuat en els principals escenaris i festivals del país (L’Auditori, Palau de la Música, Gran Teatre del Liceu, Festival de Música Antiga dels Pirineus, Festival de Peralada, Festival de Cap Roig) acompanyat de formacions com l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’OBC, o la Capella Reial de Catalunya entre d’altres. Ha publicat diversos discs, el més recent dels quals és Un Conte de Nadal, d’Albert Guinovart, amb l’Orquestra Camera Musicae. També destaca el disc There is no rose, on es recullen els cicles de música nadalenca A Ceremony of Carols de Britten i Dancing Day, de Rutter, amb arranjaments per a percussió de Joan Vidal Llobet.