Concert d'Any Nou del Palau Güell

El Palau Güell celebra el 13 de gener el Concert d’Any Nou del Palau Güell amb el Cor Vivaldi, sota la direcció musical d'Òscar Boada i acompanyat de l’organista David Malet. 

  • L'organista David Malet.
  • Cor Vivaldi.
  • Òscar Boada, direcció

Compra d'entrades

Botó de compra d'entrades

La celebració de l’Any Nou al Palau Güell

El Palau Güell dóna la benvinguda a l’Any Nou amb una vetllada musical exclusiva al saló central: l’espai més important i suggestiu d’aquesta obra magna dissenyada per Antoni Gaudí. L’edifici, a més de ser la residència de la família Güell, va ser un punt de trobada per a celebracions, en les quals la música tenia una rellevància clau.

El Concert d’Any Nou del Palau Güell compta amb el Cor Vivaldi-Petits cantors de Catalunya sota la direcció musical d'Òscar Boada i acompanyat de l’organista David Malet.

L’amalgama entre música i arquitectura

El Palau Güell destaca per la singularitat de ser un dels pocs edificis que disposa d’un orgue al saló central. Gaudí va saber integrar-lo de manera brillant per tal d’assolir una relació excel•lent entre arquitectura i música.

El saló central es va plantejar de manera que a la tribuna dels músics se situés a l’orquestra, i als finestrals de la planta de dormitoris els conjunts corals. I amb la cúpula, com a gran altaveu, es va aconseguir que la música sorgís de tot arreu. De l’orgue original, dissenyat per l’orguener Aquilino Amezua amb la col•laboració de Gaudí, tan sols se’n conserva la consola, actualment en desús, i els tubs de fusta.
Des del 2011, el Palau disposa d’un nou orgue, instal•lat en una de les galeries de sota la cúpula, fabricat pel mestre orguener Albert Blancafort, que integra més registres i sonoritats que permeten la interpretació de la majoria de la literatura organística.

Concert d'Any Nou del Palau Güell
Cor Vivaldi- Petits Cantors de Catalunya
David Malet, orgue
Òscar Boada, direcció
Dissabte 13 gener 2018, 20h al saló central.
35 € per persona amb visita musical i copa de cava inclosa.
Aforament limitat.

PROGRAMA

Jubilate Deo Benjamin Britten (1913-1976)
Missa Brevis Benjamin Britten (1913-1976)
Kyrie  
Gloria  
Sanctus-Benedictus  
Agnus Dei  
De les Vesperae pro festo Sancti Innoventi Johann M.Haydn (1737-1806)
Beatus Vir  
Hymnus  
Magnificat  
De la música incidental per a Peer Gynt Edvard Grieg (1847-1907)
Cançó de bressol de Solveig  
Dansa àrab  
Cançó de Solveig  
A la cova del Rei de la muntanya  
Nigram Sum Pau Casals (1876-1973)
David Malet, orgue  
Òscar Boada, direcció  

Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya

Fundat l'any 1989 a l'Escola IPSI de Barcelona, el Cor Vivaldi ha esdevingut, al llarg dels anys, un dels pocs cors escolars, no ja del país sinó de tot l' Estat espanyol, amb una vida concertística pròpia. Guanyador, des de 1995, d'importants premis internacionals,participa a les temporades  del Gran Teatre del Liceu, on, des del 2014 ha ofert cada any, als volts de Nadal, la cantata «Els Pastorets» d'Albert Guinovart amb llibret de Jordi Galceran.

El Cor, que assaja diàriament, promou la millora constant dels seus membres i els proporciona una «dieta musical» adequada a les seves necessitats, amb més de quatre repertoris cada any, que són estrenats al cicle de concerts «Les Quatre Estacions del Cor Vivaldi», que té la seva seu a l'Auditori Axa de l'Illa Diagonal.

Al llarg de la seva història ha enregistrat més de vint cd i ha tingut oportunitat de treballar amb distingits directors, entre  els quals cal destacar: Josep Pons,Eiji Oué, Marc Soustrot, Marc Piollet, Pablo González,Giuliano Carella, Sebastian Weigle, Eliahu Inbal. A la vegada, comissiona compositors del país i de fora per tal d'incrementar el repertori per a  veus blanques, com ara Jordi LL. Rigol,Peter Bacchus, Narcís Bonet, Salvador Brotons,Josu Elberdin, Eduard Iniesta, Kirby Shaw, Albert Guinovart i Albert Garcia Demestres.

El maig del 2013 rebé de mans del president de la Generalitat de Catalunya, la Creu de Sant Jordi.

Ha estat anomenat Ambassador 2017 de la International Federation of Choral music, amb motiu de la seva selecció com a cor convidat per al World Choir Symposium 2017 que es celebrà a Barcelona el passat mes de juliol.

 

Òscar Boada, direcció

Reconegut com un dels principals especialistes en cors de veus blanques del país, Boada s'inicià en el món de la música com a instrumentista de piano, rebent classes d'extraordinaris mestres que, amb gran esforç, van aconseguir inculcar-li el valor de la sonoritat. De molt jove es va sentir atret per la direcció i, de la mà del seu instrument ( del 1985 al 1998, va ser pianista de l'Orfeó català) aprengué una bona part dels  secrets de l'ofici de la mà dels mestres Simon Johnson i Jordi Casas. El 1999, per la seva labor al front del Cor Vivaldi, que fundà l'any 1989 a l'Escola IPSI de Barcelona, li va ser atorgada la Menció especial del Premi Ciutat de Barcelona. Guardonat al I Concorso Internazionale «Marielle Ventre», ha estat jurat de nombrosos concursos internacionals, entre els quals cal citar el Festival Internacional de Cantonigròs, el Florilège Vocal de Tours, la competició Anton Bruckner a Linz, o els World Choir Games de Socchi a Rússia, la competició coral més gran del món. Recentment ha estat escollit director de la competició Canta al Mar que es celebra a Calella durant el mes d'octubre i el proper mes de juliol, a Tshwane, Sudàfrica, tornarà a ser jurat dels World Choir Games.

Al llarg de la seva trajectòria ha dirigit, entre molts altres, el Cor de Cambra del Palau de la Música, el Cor de Cambra i el Cor d'Amics de la Unió de Granollers , l' Orquestra de Cambra de Moldàvia o l' Orquestra simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Res, però, l'ha omplert tant com el fet de dirigir el Cor Vivaldi (i acompanyar-lo, ja que és dels pocs directors que toca el piano i dirigeix al mateix temps en concert)i intentar transmetre als seus cantaires la gran música i tot allò que s'amaga darrere els seus pentagrames. Parafrasejant la pel·ícula de Richard Dreyfuss,Professor Holland, el Cor Vivaldi és per a ell, la gran simfonia de la seva vida.

 

David Malet
Organista

Músic polifacètic nascut a Barcelona l’any 1971, s'apropà a la música als 9 anys cantant a l’Escolania de la Catedral de Barcelona de la qual molt aviat n'esdevingué el pianista acompanyant. A la Catedral, on hi va exercir 15 anys d’organista, també hi rebé les primeres lliçons d’orgue per part de qui n’era aleshores l’organista: Mn. Joan Gamissans i Anglada. Aquests inicis han marcat fortament les directrius de la seva carrera musical. Posteriorment ingressà al Conservatori Municipal de Música de Barcelona on hi obtení cinc titulacions superiors i diverses distincions i matrícules d’honor. Paral•lelament estudià tota la carrera d’orgue amb Montserrat Torrent.

Del 1999 al 2003 estudià orgue amb Michael Radulescu a la Universitat de Viena, a més d’improvisació amb Franz Danksagmüller i baix continu amb Augusta Campagne. En la seva estada a Viena, cursà també els estudis de direcció de cor i orquestra amb Reinhard Schwarz i Georg Mark al Konservatorium der Stadt Wien, on va obtenir brillantment el Diploma dirigint en concert públic l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena.

Professionalment ha desenvolupat una intensa tasca concertística amb més de 800 concerts com a pianista, organista o director. Ha actuat amb la majoria de formacions de l’Estat espanyol (Coro Nacional de España, Orquesta de Rtve, Orquesta de Tenerife, Real Filharmonía Santiago...) i amb directors com (Neville Marriner, Franz Brüggen, Vassily Petrenko…). També ha estat durant sis anys director titular del Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona amb el qual ha portat a terme diversos projectes de recuperació del patrimoni musical i d’estímul a la nova creació a més de concerts i cds (Premi Enderrock 2015 al millor cd de música antiga pel disc del Cant de la Sibil•la a la Catedral de Barcelona). Ha estat director convidat de l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, el Conjunt Orquestral de Girona, l’Orquestra de Cambra barroca de Barcelona i del Coro de Radiotelevisión Española. La seva discografia inclou 12 cds a més de diversos enregistraments per Catalunya Música, TV3, Rne i TVE.

Actualment és el director de l’Orfeó Laudate de Barcelona i participa activament com a organista en cicles arreu de l’Estat espanyol així com, eventualment, de l’estranger. També és profesor de Música de Cambra al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i Organista del Palau Güell.