Concert d'Any Nou del Palau Güell

El Palau Güell celebra el 9 de gener el Concert d’Any Nou del Palau Güell amb el Cor de Noies de l’Orfeó Català, sota la direcció musical de Buia Reixach i Feixes i acompanyat de l’organista David Malet. ENTRADES EXHAURIDES.

  • Detall de la llar de foc de la sala de confiança o de gineceu de la planta de dormitoris del Palau Güell.
  • Cor de Noies de l'Orfeó Català
  • L'organista David Malet.
  • La directora del Cor de Noies de l'Orfeó Català, Buia Reixach i Feixes.

Compra d'entrades

La celebració de l’Any Nou al Palau Güell

El Palau Güell dóna la benvinguda a l’Any Nou amb una vetllada musical exclusiva al saló central: l’espai més important i suggestiu d’aquesta obra magna dissenyada per Antoni Gaudí. L’edifici, a més de ser la residència de la família Güell, va ser un punt de trobada per a celebracions, en les quals la música tenia una rellevància clau.

El Concert d’Any Nou del Palau Güell compta amb el Cor de Noies de l’Orfeó Català, amb trenta-sis cantaires, sota la direcció musical de Buia Reixach i Feixes i acompanyat de l’organista David Malet.

L’amalgama entre música i arquitectura

El Palau Güell destaca per la singularitat de ser un dels pocs edificis que disposa d’un orgue al saló central. Gaudí va saber integrar-lo de manera brillant per tal d’assolir una relació excel•lent entre arquitectura i música.

El saló central es va plantejar de manera que a la tribuna dels músics se situés a l’orquestra, i als finestrals de la planta de dormitoris els conjunts corals. I amb la cúpula, com a gran altaveu, es va aconseguir que la música sorgís de tot arreu. De l’orgue original, dissenyat per l’orguener Aquilino Amezua amb la col•laboració de Gaudí, tan sols se’n conserva la consola, actualment en desús, i els tubs de fusta.

 Des del 2011, el Palau disposa d’un nou orgue, instal•lat en una de les galeries de sota la cúpula, fabricat pel mestre orguener Albert Blancafort, que integra més registres i sonoritats que permeten la interpretació de la majoria de la literatura organística.

Els preludis de Carl Nielsen són el fil conductor d’un repertori eclèctic

Aquesta és la segona vegada que se celebra el Concert d’Any Nou del Palau Güell. Amb aquest format de concert, compost de cor i orgue, es torna a reviure l’esperit amb el qual el saló central va ser creat. El repertori comptarà amb els preludis del compositor danès Carl Nielsen que seran el fil conductor de peces musicals que van des de la música barroca, la popular fins a la més contemporània.

 

Concert d'Any Nou del Palau Güell
Cor de Noies de l’Orfeó Català
David Malet, orgue
Buia Reixach i Feixes, directora
Dissabte 9 gener 2016, 20 h al saló central
35 € per persona amb visita musical i copa de cava inclosa. ENTRADES EXHAURIDES.
Aforament limitat.

 

PROGRAMA

Orgue                         Preludis 1, 2 i 3                                                     Carl Nielsen (1865-1931)

                                    Dels 29 petits preludis per a orgue Op. 51

Cor                             Salve Regina                                                         Javier Busto (1949)                                                                                                                                

Orgue                        Preludis 4 al 10                                                     Carl Nielsen (1865-1931)

                                    Dels 29 petits preludis

Cor                             Nit de Vetlla                                                           Arranj. Ernest Cervera (1896 - 1972)

                                   Cançó popular catalana

Cor                             Let It Shine                                                             Arranj. Kari Ala-Pöllänen (1940)

                                   Espiritual negre

                                   Solista: Sara Madrid

Orgue                        Preludis 11 al 18                                                 Carl Nielsen (1865-1931)

                                  Dels 29 petits preludis

Cor                             Aglepta                                                                  Arne Mellnäs (1933 - 2002)

                                   Recitadora: Carla Zendrera

Cor i orgue               Tomorrow Shall Be My Dancing Day               John Rutter (1945)

                                   Solista: María Fernández

Orgue                        Preludis 19 al 23                                                 Carl Nielsen (1865-1931)

                                   Dels 29 petits preludis

Cor                             Ave María                                                               Franz Biebl (1906 - 2001)                                                                                                                    

 Orgue                        Preludis 24 al 29                                                 Carl Nielsen (1865-1931)

                                   Dels 29 petits preludis

Cor i orgue               Quoniam tu solus Sanctus                                Antonio Vivaldi (1678-1741)

                                   Cum Sancto Spiritu

                                   Del Gloria

 

Cor de Noies de l’Orfeó Català

Forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, amb seu al Palau de la Música Catalana, i està integrat per cantaires de setze a vint-i-cinc anys, la majoria de les quals van iniciar la formació musical als cors infantils de l’entitat. Fundat l’any 2000 i dirigit per Lluís Vilamajó els primers set anys, actualment Buia Reixach i Feixes n’és la directora i Josep Surinyac el pianista. El Cor ha treballat amb directors com Xavier Sans, Javi Busto, Tomàs Grau, Manel Valdivieso i Pere Lluís Biosca. També ha col•laborat amb l’organista David Malet, l’Orquestra Camera Musicae i Vespres d’Arnadí.

Ha actuat arreu de Catalunya, a l’Estat Espanyol, Alemanya, França i Eslovènia. També ha participat en Festivals i Concursos d’arreu. El 2005 va rebre el segon premi en la modalitat de cors de noies al Concurs del Festival Internacional de Música de Cantonigròs. El 2004 enregistrà el seu primer CD, Viatjant... i el 2011 va enregistrar per a Columna Música el CD Germinans, un recull d’obres per a cor de veus blanques i orgue. El juny de 2014 estrenà Els planetes de Jordi Domènech.

 Darrerament ha interpretat el Glòria de Vivaldi amb Manel Valdivieso i Vespres d’Arnadí, en el Cicle Coral Orfeó Català; i l’actual temporada presentarà al mateix cicle el projecte Cor Simfònic Femení de Catalunya interpretant Folk Songs of the four Seasons de R. Vaughan Williams, juntament l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras, els cors Voxalba, Aglepta i Dones del Cor de l’Auditori Josep Carreras, dirigits per Xavier Pastrana. L’Escola Coral de l’Orfeó Català rep el mecenatge de Fundación Banco Santander.

Buia Reixach i Feixes

 Directora del Cor de Noies de l’Orfeó Català.

Nascuda a Torelló (1975), als 6 anys començà els estudis musicals a l’Escola de Música de Torelló. L’any 1997 obtingué el diploma de magisteri musical a la Universitat Autònoma de Barcelona amb premi extraordinari. Ha realitzat estudis de cant amb M. Teresa Garrigosa, Cori Casanova, Myriam Alió i Dolors Aldea (amb qui finalitzà el grau superior de cant) i ha participat en cursos d’interpretació amb Lynne Dawson, David Wilson-Johnson i Alan Branch.

Ha estat membre de la Capella de Música de Sta. Maria del Mar (1998-2003), ha col·laborat amb Al Ayre Español (Eduardo Lopez Banzo) i ha participat en projectes de La Xantria, formació que dirigeix Pere Lluís Biosca. Començà els estudis de direcció coral participant als cursos organitzats per la FCEC sota el mestratge de Mireia Barrera, Josep Vila i Casañas i Xavier Sans, entre d’altres. L’any 1998 participà en un seminari sobre el cant coral amb la professora Maria Gamborg. Entre els anys 1990 i 1999 va treballar a l’Escola de Música de Torelló en l’àrea de Llenguatge Musical i Cant Coral. I des del 1998 es fa càrrec de l’àrea de Cant Coral de l’Escola de Música de Manlleu, on treballa amb alumnes de 5 a 16 anys.

L’any 1992 fundà la Coral Cervià de Torelló, juntament amb Josep Surinyac, i el 1998 fundà la Coral Serpencanta de Manlleu. El 2001 inicià un nou projecte a la comarca d’Osona creant el Nàiades - Cor de Noies, i la tardor del 2004 hi fundà el Cordhomes. Ha treballat en projectes educatius de l’Escola Coral de l’Orfeó Català per impulsar el cant coral, a Bombai l’estiu del 2010, i al Camerun el setembre del 2011. Actualment dirigeix els cors de l’Escola de Música de Manlleu, Nàiades-Cor de Noies i és directora del Cor de Noies de l’Orfeó Català des del setembre de 2007.

David Malet
Organista

Músic polifacètic nascut a Barcelona l’any 1971, s'apropà a la música als 9 anys cantant a l’Escolania de la Catedral de Barcelona de la qual molt aviat n'esdevingué el pianista acompanyant. A la Catedral, on hi va exercir 15 anys d’organista, també hi rebé les primeres lliçons d’orgue per part de qui n’era aleshores l’organista: Mn. Joan Gamissans i Anglada. Aquests inicis han marcat fortament les directrius de la seva carrera musical. Posteriorment ingressà al Conservatori Municipal de Música de Barcelona on hi obtení cinc titulacions superiors i diverses distincions i matrícules d’honor. Paral•lelament estudià tota la carrera d’orgue amb Montserrat Torrent.

Del 1999 al 2003 estudià orgue amb Michael Radulescu a la Universitat de Viena, a més d’improvisació amb Franz Danksagmüller i baix continu amb Augusta Campagne. En la seva estada a Viena, cursà també els estudis de direcció de cor i orquestra amb Reinhard Schwarz i Georg Mark al Konservatorium der Stadt Wien, on va obtenir brillantment el Diploma dirigint en concert públic l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena.

Professionalment ha desenvolupat una intensa tasca concertística amb més de 800 concerts com a pianista, organista o director. Ha actuat amb la majoria de formacions de l’Estat espanyol (Coro Nacional de España, Orquesta de Rtve, Orquesta de Tenerife, Real Filharmonía Santiago...) i amb directors com (Neville Marriner, Franz Brüggen, Vassily Petrenko…). També ha estat durant sis anys director titular del Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona amb el qual ha portat a terme diversos projectes de recuperació del patrimoni musical i d’estímul a la nova creació a més de concerts i cds (Premi Enderrock 2015 al millor cd de música antiga pel disc del Cant de la Sibil•la a la Catedral de Barcelona). Ha estat director convidat de l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, el Conjunt Orquestral de Girona, l’Orquestra de Cambra barroca de Barcelona i del Coro de Radiotelevisión Española. La seva discografia inclou 12 cds a més de diversos enregistraments per Catalunya Música, TV3, Rne i TVE.

Actualment és el director de l’Orfeó Laudate de Barcelona i participa activament com a organista en cicles arreu de l’Estat espanyol així com, eventualment, de l’estranger. També és profesor de Música de Cambra al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i Organista del Palau Güell.