Cantada de Nadales per la pau

Concert del Grup Vocal ScherzoScherzo el dissabte 16 de desembre a les 12h. Activitat inclosa en el preu de l'entrada.

  • Grupo Vocal Scherzo.

Cantada de Nadales per la pau

Dissabte 16 de desembre de 2017

Grup Vocal Scherzo

Direcció: Cristina Blasi Sanromà

Piano: David Ariza

 

 

Cantada de Nadales per la pau
El Palau Güell us desitja unes bones festes de Nadal amb la celebració de la Cantada de Nadales per la pau amb l’objectiu de reviure els valors de pau i de felicitat. La cantada anirà a càrrec del Grup Vocal Scherzo, amb la direcció musical de Cristina Blasi Sanromà i David Ariza al piano. El programa inclou un recull de nadales catalanes, castellanes, europees i nord-americanes. Amb peces com Santa Nit; el Villancico Cordobés, Merry Christmas to us all i Have Yourself a Merry Little Christmas. Els visitants comprovaran l’acústica excepcional de l’edifici dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudí. En concret, gaudiran de la música en directe en un espai, el saló central, que va ser pensat com una gran sala de concerts per acollir cor i músics, amb una cúpula molt singular que fa de gran altaveu. La Direcció del Palau Güell vol agrair la col·laboració del Grup Vocal Scherzo que ha fet possible aquesta actuació.

 

CRISTINA BLASI SANROMÀ, direcció musical

Nascuda a Barcelona. Combina els estudis de Química a la Universitat Autònoma de Bellaterra amb els de música al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on estudia piano amb Josep Maria Martí, cant amb Pura Gómez i altres disciplines amb grans mestres com M. Oltra, M. García Gago, E. Ribó o X. Boliart. Paral·lelament és seleccionada i preparada per la Yamaha Foundation of Music de Tokyo, amb la qual obté el títol de professora d’orgue. Ha participat en cursos de direcció coral amb Pierre Cao, J. Llongueras i Simon Johnson, i de direcció d’orquestra amb Mercedes Padilla. Ha estat soprano dels cors de cambra Ricercare ( dirigit per Ricard Bordas ) i Discantus ( dirigit per Conxita García). Des de 1982 canta a l’Orfeó Català, on també ha estat solista en nombroses ocasions.
L’any 2013 i 2014 actua a Gelida, Castellbisbal i Pla del Penedès on ofereix un programa per a veu i guitarra de grans compositors del segle XX amb el guitarrista Joan Garrobé Exerceix l’ensenyament musical des de 1986 i ha dirigit les escoles de música Yamaha per Jorquera pianos i posteriorment per Audenis fins 1992. L’any 1993 creà la seva pròpia escola de música a Barcelona.
El 1994 fundà el Grup Vocal Scherzo del qual n’és la Directora.

 

Grup Vocal Scherzo

Amb 23 anys d’història, aquesta formació vocal mixta neix a Barcelona l’any 1994. Integrada inicialment per membres d’una mateixa família i ampliada més tard amb amics que comparteixen l’afició pel cant, ha actuat a molts punts del territori català: esglésies de Barcelona (monestir de Valldonzella, Pedralbes, Maria Reina, església de Betlem, Bonanova, del Pí, S. Eugeni Papa, capella de Sta. Àgueda …), al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, al Teatre Municipal de Mataró, Sala Tarafa de Granollers, Castell de Tamarit, Olesa de Montserrat, Bellver de Cerdanya, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Arenys, etc. També han participat a la mostra cultural de galeries d’art del barri de Ribera, i a la Festa de la Tamborinada al Parc de la Ciutadella de Barcelona. A Gelida ha actuat en 6 ocasions, a l’església parroquial, al centre cultural i a l’església de S. Pere del castell, a Can Pàmies. A S. Llorenç d’Hortons ha actuat 2 vegades. A Sitges va oferir un concert al Museu Romàntic de Sitges i a la Sala Gòtica i del Palau Maricel.

 

Programa

Grup Vocal Scherzo

Saló central del Palau Güell

Divendres 16 de desembre de 2017, 12h

 

1.- Adeste Fideles                                         Harm. Gelineau

2.- Joia en el Món                                             G.F. Haendel

3.- Santa Nit                                                          F. Grüber

4.- Villancico Cordobés                                              F. Civil

5.- Villancico Aragonés                                            D. Agudo

6.- Oi Behtleem                                               Padre Donostia

7.- El Noi de la Mare      Pop. catalana-harm. J.Hostalrich

8.- El Dimoni Escuat         Pop. Catalana / Harm. A. Guinovart

9.- Fum, fum, fum            Pop. Catalana / Harm. A. Guinovart

10.- El Petit Vailet             Pop. Catalana / Harm. A. Guinovart

11.- Merry Christmas to us all                              C. Strommen

12.- Have Yourself a Merry Little Christmas          Ralph Blanc

 

* PIANO : David Ariza * DIRECCIÓ : Cristina Blasi